Home

Nutidskryss Kahoot

» Nutidskryss Påskspecial 2021 - Mediekompas

 1. erna. Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev missar du inga Nutidskryss, och får också en länk till veckans kryss som Kahoot
 2. Nutidskryss och Kahoot! Nutidskunskaperna ute i skolorna är imponerande, förra veckan hade 25 procent tio rätt eller mer på Nutidskrysset. Lättast var frågan om att J K Rowling skrivit böckerna om..
 3. Nutidskryss v. 12 Publicerad: 23 mars 2021. Testa dina och elevernas nutidskunskaper med vårt kryss som bygger på aktuella nyhetshändelser. Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev missar du inga Nutidskryss, och får också en länk till veckans kryss som Kahoot! Du hittar även krysset som Kahoot här
 4. Nutidskryss och Kahoot! Antingen var förra veckans Nutidskryss för enkelt, eller så är nutidskunskaperna ute i skolorna imponerande bra. Förra veckan hade över 30 procent tio rätt eller mer på..
 5. Nutidskryss och Kahoot! Förra veckans kryss var både populärt och kanske enkelt, då hela 32 procent hade tio rätt eller mer. Enklast var, lite förvånande, frågan om Super Mario som imponerande 86..
 6. Nutidskryss och Kahoot! I förra veckans Nutidskryss hade hela 22 procent tio rätt eller mer, imponerande. Frågan som flest hade problem med gällde hur många av landets 2 900 björnar som får skjutas..
 7. Nutidskryss Påskspecial 2021 Här finner du ett kryss med frågor om och kring påsken, en specialutgåva vid sid... Publicerad: 22 mars 2021. Nutidskryss v. 10 Testa dina och elevernas nutidskunskaper med vårt kryss som bygger på aktuella n... Publicerad: 9 mars 2021. Nutidskryss.

Nutidskryss och Kahoot! Förra veckan hade hela 13 procent alla rätt på nutidskrysset, och nästan 20 procent hade tio rätt eller mer. Imponerande! Med tanke på att frågan handlade om vilka som är.. Nutidskryss v. 4 Publicerad: 26 januari 2021 Testa dina och elevernas nutidskunskaper med vårt kryss som bygger på aktuella nyhetshändelser. Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev missar du inga Nutidskryss, och får också en länk till veckans kryss som Kahoot Nutidskryss och Kahoot! Förra veckan hade hela 12 procent alla rätt på Nutidskrysset, imponerande! Svårast var frågan om hur många VM-tecken Formel 1-föraren Lewis Hamilton nu har tagit, vilket.. Nutidskryss v 7 2019 För att göra nutidskrysset, klicka på antingen 1, X eller 2. Rättningen görs när du skickat dina svar, Först USA och kort därefter Ryssland meddelade nyligen att de kliver ur INF-avtalet, som skulle begränsa kärnvapenbärande medeldistansrobotar. Våren 2018 besvarade eleverna i årskurs 4-6 en enkät

Nutidskryss och Kahoot - även som hemuppgift Även denna vecka kommer ett Nutidskryss. Hur väl hänger dina elever, och du själv, med i nyhetsbevakningen?.. Mediekompass. 756 likes · 9 talking about this. Mediekompass (tidigare Tidningen i Skolan) ger konkreta verktyg och dagsaktuella lektionsövningar för undervisning om och med medier och journalistik Nutidskryss och Kahoot - även som hemuppgift Även denna vecka kommer ett Nutidskryss. Hur väl hänger dina elever, och du själv, med i nyhetsbevakningen? Använd gärna kryssen för att uppmuntra.. Mediekompass. 14 oktober kl. 02:10. Nutidskryss och Kahoot! Förra veckan hade hela 13 procent alla rätt på nutidskrysset, och nästan 20 procent hade tio rätt eller mer. Imponerande! Med tanke på att frågan handlade om vilka som är störst på sociala medier är det kanske förvånande att endast 49 procent visste att det är. Mediekompass. 755 likes · 3 talking about this. Mediekompass (tidigare Tidningen i Skolan) ger konkreta verktyg och dagsaktuella lektionsövningar för..

Mediekompass. 760 likes. Mediekompass (tidigare Tidningen i Skolan) ger konkreta verktyg och dagsaktuella lektionsövningar för undervisning om och med medier och journalistik Mediekompass. 754 gillar. Mediekompass (tidigare Tidningen i Skolan) ger konkreta verktyg och dagsaktuella lektionsövningar för undervisning om och med medier och journalistik Nutidskryss vecka 4 som Kahoot! Vi har tyvärr lite driftstörningar på sajten mediekompass.se för tillfället. Därför har inte veckans nyhetsbrev eller nutidskryss kunnat skickas ut. Men krysset finns.. Mediekompass. 754 gillar · 2 pratar om detta. Mediekompass (tidigare Tidningen i Skolan) ger konkreta verktyg och dagsaktuella lektionsövningar för undervisning om och med medier och journalistik

Resurssamlingar fjärr- och distansundervisning: Skolverket - regler o ansvar fjärrundervisning https://www.skolverket.se/regler-och-ansvar/ansvar-i-skolfragor. Det kommer att vara tre-fyra elever per grupp och ni får välja ett område som ni vill presentera. Arbetet ska presenteras muntligt inför klassen och efter redovisningen ska ett kortare förhör göras med klassen för att kolla av uppmärksamheten, till exempel via ett nutidskryss, kahoot eller frågor på annat sätt

Mediekompass - Nutidskryss och Kahoot! Nutidskunskaperna

DN lanserar ny quizapp - DN Snille - DN.SE. 199 kr/månad. Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader! Stäng. En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-18 09:21. Nutidskryss? Lisa1. Medlem sedan. sep 1998. Skrivet: 2006-09-11, 20:48 #1. Nutidskryss? Ginns det färdigt att hämta nånstans eller gör ni det själva? 1. Nutidskryss? Ginns det färdigt att hämta nånstans eller gör ni det själva?-aurora-Skrivet: 2006-09-12, 17:01 #2 Nyhetsprogram för barn och unga. Programmet riktar sig i första hand till barn i mellanstadiet. Programledare: Aida Pourshahidi och Kristoffer Fransson. Kontakta oss på: lillaaktuellt@svt.se. Ansvarig utgivare: Michael Kucera Nutidstestet vecka 42 - DN.se. 199 kr/månad. Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader! Stäng

» Nutidskryss v. 12 - Mediekompas

Mediekompass - Nutidskryss och Kahoot! Antingen var förra

Quiz-dags! Testa dig själv eller utmana dina kompisar och din familj. Här finns quiz för alla åldrar och med olika teman. Eurovision, Klassen, Sommarsku.. Lilla Aktuellt skola är barnens nyhetsprogram med veckans nyheter från Sverige och världen. Programledare: Aida Pourshahidi och Kristoffer Fransson. Pro.. 8 Sidor gör nyheter på lätt svenska. Tidningen har funnits sedan 1984

Du tittar just nu med bästa möjliga videokvalitet. Med en mobiluppkoppling kan tittande på SVT Barn snabbt göra slut på din datapott. Väljer du begränsad videokvalitet räcker din datapott. Nutidskryss v 51 2019 För att göra nutidskrysset, klicka på antingen 1, X eller 2. Rättningen görs när du skickat dina svar, och bara du ser dina svar Nutidsfrågor Nu behöver vi inte lägga tid på att tillverka frågesporter - skolan har betalat för att andra ska göra det. Gratis hemsida där du kan ladda ner pdf-filer till din undervisning

Nu släpper DN en helt ny tjänst till alla prenumeranter - kunskapsappen DN Snille Lektion 3: Nutidskryss, fortsättning av genomgången om de nationella minoriteterna. v.3. Lektion 4: Uppgift om nationella minoriteter i Clio, Jobba med begreppsträning och instuderingsfrågor. Plugga inför proven vecka 4. Lektion 5: Plugga inför proven vecka 4. Lektion 6: Plugga inför proven vecka 4

Mediekompass - Nutidskryss och Kahoot! Förra veckans kryss

Årets första Nutidskryss Den jul- och nyårsledighet som många kanske hoppats få fira i lugn och ro, blev i åtminstone nyhetsflödet klart stormig. Hängde.. Veckans nutidskryss - en perfekt start på Tidningsveckan! Mediekompassのその他のコンテンツをFacebookでチェッ Fredagens kahoot visade att det var rätta svar på nästan alla frågor. I eftermiddag ska vi ha nutidskryss och Lilla aktuellt. Av Wilma och Evelina. 2 maj, 2017 Aktuellt Lämna en kommentar. Idrott. Adam hälsar att det från och med i morgon kommer att vara idrott utomhus Naturligtvis kommer det ett Nutidskryss även denna vecka. Hur väl hänger dina elever, och du själv, med i nyhetsbevakningen? Prova era nutidskunskaper med Mediekompass Nutidskryss, och om du vill.. Lilla Aktuellt skola är barnens nyhetsprogram med veckans nyheter från Sverige och världen. Programledare: Aida Pourshahidi och Kristoffer Fransson. Programmet riktar sig i första hand till barn i mellanstadiet. I vårt nyhetsbrev hittar du diskussionsfrågor till varje program och annan information. urplay.se/nyhetsbre

Mediekompass - Nutidskryss och Kahoot! I förra veckans

Varje vecka under skolterminerna kommer från Mediekompass ett nutidskryss med frågor ur den senaste veckans nyhetsrapportering. Du hittar krysset för vecka 23 här, och i krysset finns även en länk.. 6 inlägg har publicerats av bodilsundervisning under November 2018. Den här veckan gör vi screening 2 - läsförståelse. Vi ska också skriva klart en sista reflektion om svenska dikter ifrån förr Förstår du orden från den mörka sidan? Kultur 2021-04-12T22:15:00+0000 Sorg, skam och skador - veckans ord kommer från de mörka sidorna i Svenska Akademiens ordlista Det senaste IKT-verktyget jag testat i mina klasser heter Plickers. Det är ett verktyg som jag framförallt använt för att genomföra nutidskryss men även för att genomföra undersökningar i klassen. Plickers innebär att varje elev får ett kort som de använder för att göra olika val med och att du som lärare skannar av klassen LÄNKTIPS FÖR ELEVER. Skollänkar : Skolplattformen: Klasskalendrar: Scheman: Planering-Bedömning: Frånvar

Mediekompass. 754 J'aime. Mediekompass (tidigare Tidningen i Skolan) ger konkreta verktyg och dagsaktuella lektionsövningar för undervisning om och med medier och journalistik Nutidskryss v. 17 Publicerad: 21 april 2020. Testa dina och elevernas nutidskunskaper med vårt kryss som bygger på aktuella nyhetshändelser. Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev missar du inga Nutidskryss, och får också en länk till veckans kryss som Kahoot! Du hittar även krysset som Kahoot här Getting involved is quite easy Mediekompass. 759 Me gusta · 1 personas están hablando de esto. Mediekompass (tidigare Tidningen i Skolan) ger konkreta verktyg och dagsaktuella lektionsövningar för undervisning om och med medier.. Nutidskryss v. 17 Publicerad: 21 april 2020. Testa dina och elevernas nutidskunskaper med vårt kryss som bygger på aktuella nyhetshändelser. Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev missar du inga Nutidskryss, och får också en länk till veckans kryss som Kahoot Mediekompass. 753 Me gusta · 2 personas están hablando de esto. Mediekompass (tidigare Tidningen i Skolan) ger konkreta verktyg och dagsaktuella lektionsövningar för undervisning om och med medier..

Det här inlägget innehåller tips med länkar till olika digitala hjälpmedel, lärarbloggar jag tycker om och annat kul som går att använda i undervisningen Den här veckan fortsätter vi med språksystemet, och grammatikens värld. Vi ska alla veta hur vårt språk är uppbyggt och hur vi använder byggstenarna när vi pratar och skriver Formativ bedömning och alla möjliga reflektioner kring just bedömning hittar du här. Oavsett om det gäller bedömning i form av betygsättning av kurs, uppgift eller bara ett litet läxförhör

Växtvärk v 22. Växtvärk kan förekomma i alla åldrar men är vanligt mellan 3-10 års ålder. Symtom. Symtomen kan variera mycket. Typiskt är att barnet klagar över smärtor i lårens framsida, runt knän eller i underben, särskilt i vila, i synnerhet på kvällar och nätter Växtvärk är ett vanligt och ofarligt tillstånd hos barn i åldern tre till tolv år Det här inlägget är som ett enda stort tips med länkar till olika digitala hjälpmedel eller till exempel bloggar om digitalt lärande och IKT i undervisningen. Inlägget byggs på med jämna mellanru » Nutidskryss v. 4 . Nutidskryss på jämna veckor Våra nyhetsbrev och nutidskryss kommer under vårterminen 2021 varannan vecka, jämna veckonummer. Det innebär att det nu är dags igen. Har du och dina elever hängt med i vad som hänt sedan sist? Testa er med vårt Nutidskrysset, och för den som vill finns det även som Kahoot

Mediekompass. 759 curtidas · 1 falando sobre isso. Mediekompass (tidigare Tidningen i Skolan) ger konkreta verktyg och dagsaktuella lektionsövningar för undervisning om och med medier och journalistik Det vi dock faktiskt måste vara ärliga med är att skolan kan vara väldigt ojämn och orättvis. Alla kan tyvärr ge exempel på tillfällen då man haft riktigt dåliga lärare med riktigt dålig undervisning. För egen del så bestod min samhällskunskap på gymnasiet till 99% av nutidskryss. Kvalité? Knappast Hur sätter vi rätt betyg? Frågan är aktuell idag med tanke på dagens artiklar om hur samma text kan landa i tre olika betyg där en elev fick D, en C och en B. Ska det vara så? Naturligtvis inte. Här finns det naturligtvis många olika aspekter att gå in på, allt från huruvida uppgifte Inlägg om Bedömning skrivna av hardochkideborn. Som en direkt replik på Sofias förra inlägg om NP så sätter vi oss snabbt in i de rådande förutsättningar som givits mig, här nere i Helsingborg. Ensam lärare i kursen SV3 (pga liten skola), ca 52 elever att dirigera (förra årets 100 elever ska vi inte prata om) och därmed en hel del planerande kring detta

Animoto är en onlinetjänst som gör att du enkelt kan skapa snygga filmer. Gratisversionen begränsar filmen till 30 sekunder, men lärare kan skapa ett speciellt konto som gör att det inte finns någon tidsbegränsning Onsdag 2 december 2015 Sista dagen?! Tiden rinner iväg som sagt. Igår kväll bakade jag fika till lärarna på skolan vilket resulterade i bränd hand= aj. Morgonen var därför inte den enklaste, kunde bland annat inte cykla vilket ledde till att jag skulle ta bussen= tog bussen åt fel håll och hamnade i Årsta iställe Första priset, 2 st Isabella campingstolar, går till Nutidskryss v. 5 Publicerad: 28 januari 2020. Testa dina och elevernas nutidskunskaper med vårt kryss som bygger på aktuella nyhetshändelser. Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev missar du inga Nutidskryss, och får också en länk till veckans kryss som Kahoot

Sommarkryss med vårens nyheter Vi avslutar vårterminen med ett Sommarkryss där frågorna är hämtade från första halvåret 2020. Hur mycket kommer du ihåg.. Gratis frågesport, musikquiz & tipspromenad. Välj och vraka bland 1343 frågor, 37 musikquiz, 21 frågesporter, och 12 tipspromenade Veckans nutidskryss ligger ute! http://www.mediekompass.se/nutidskryss/14992-nutidskryss-vecka-17-201 Mediekompass. Mi piace: 760 · 1 persona ne parla. Mediekompass (tidigare Tidningen i Skolan) ger konkreta verktyg och dagsaktuella lektionsövningar för undervisning om och med medier och journalistik

» Quiz - Mediekompas

Vad gjorde farfar som vakt i kaba. Kaba (arabiska: الكعبة al-Kaʿbah, kuben) är en byggnad som ligger i Mekka i Saudiarabien och är muslimernas viktigaste helgedom och islams heligaste plats tillsammans med al-Masjid an-Nabawi (profeten Muhammeds moské) i Medina i Saudiarabien och al-Aqsamoskén i Jerusalem.Anledningen är att den tros vara den första byggnaden ägnad åt dyrkan och. Del av kryss. Att sätta dit ett kryss i ett formulär kändes mindre svårt än att försöka beskriva sina känslor och hur man mår i ord.Manchester United är just nu fyra i Premier Leauge efter två segrar och ett kryss på fyra matcher svåra krysset 47/15 (2 svar) Kategori: ÅR - Året Runt Av: Skytte (2020-11-16 20:16) Minnenas. kvistiga krysset: Hemmets Veckotidning Korsord.se Melodikrysse Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev missar du inga Nutidskryss, och får också en länk till veckans kryss som Kahoot! Du hittar även krysset som Kahoot här kebu12: Det ville nog alla som blev hängda, men inte fick dom det. oj då majsoo: Ärligt tycker jag inte att du ska hänga dig Om sociala medier och yttrandefrihet Karin Pettersson, kulturchef på Aftonbladet, skriver ofta om sociala medier och hur nätjättarnas affärsmodeller bygger på att lyfta fram åsikter som väcker starka..

Mediekompass - Nutidskryss och Kahoot! Förra veckan hade

Stora Journalistpriset Under förra veckan presenterades vinnarna av Stora Journalistpriset, Sveriges mest prestigefyllda pris för journalister. Vi.. Skrivarskola. Nutidskryss Årskurs 4-6, Årskurs 7-9, Gymnasiet SH/SO, SV 1-2 lektioner. För yngre. Pressfrihet 2020 - enklare övning Med anledning av att Reportrar utan gränser i. Teknisk innovation åk 4-6 (Teknik & Svenska) De här lektionerna är framtagna tillsammans med elever i två sjätteklasser i Skönsmon skola i Sundsvall

Om våra medievanor I coronatider har förtroendet för medierna ökat, men tyvärr delas inte det förtroendet av unga mellan 16 och 29 år. Det digitala läsandet har närmast helt tagit över hos yngre,.. Sveriges historiska museer på nätet Statens historiska museer har tillsammans med museer från hela Sverige lanserat en webbplats om Sveriges historia, i.. Åsa Wikforss Årets folkbildare 2020 Föreningen Vetenskap och Folkbildnings pris för Årets folkbildare 2020 delas mellan Åsa Wikforss, professor i.. Fotbollsmatematik Under namnet Samhällsmatchen driver Hammarby Fotboll olika projekt i syfte att bidra till ett bättre samhälle. Som ett led i det.. 8 inlägg har publicerats av hardochkideborn under April 2016. Läraryrket är som bekant väldigt komplext. Man ska vara ämnesexpert, expert på att lära ut, expert på relationer och bra på att hålla ordning på både papper, pärmar och elever

Mediekompass, Växjö (2021

Natur quiz med svar. Barn och unga är djurens stora kämpar. Därför finns Panda Planet, både som sajt och som stödjande VIP-medlemskap. Vår vision är att det ska vara lika roligt som viktigt att lära sig om djur, natur och stora miljöfrågor Rolig frågesport om djur Mediekompass. 좋아하는 사람 757명. Mediekompass (tidigare Tidningen i Skolan) ger konkreta verktyg och dagsaktuella lektionsövningar för undervisning om och med medier och journalistik Inlägg om Plickers skrivna av Viktor Sundelius. Det senaste IKT-verktyget jag testat i mina klasser heter Plickers. Det är ett verktyg som jag framförallt använt för att genomföra nutidskryss men även för att genomföra undersökningar i klassen Mediekompass. 좋아하는 사람 758명 · 이야기하고 있는 사람들 1명. Mediekompass (tidigare Tidningen i Skolan) ger konkreta verktyg och dagsaktuella lektionsövningar för undervisning om och med medier och journalistik

 • Feudal States.
 • Contact gaijin.
 • Mjölkfri barnmat på burk.
 • Fiska abborre November.
 • Silberrücken Gorilla Kampf.
 • Hjärta mot Hjärta.
 • Patrick Bruel je t'aime.
 • Hunter Secrets 2020.
 • Vilmers soffa donna.
 • Pandaklubben WWF.
 • Labrador retriever omplacering.
 • Watch series Frasier.
 • Taipei Chiang Kai shek.
 • Honda Goldwing 1100 säljes.
 • Leica Q 2020.
 • Valuecentre.
 • Bygg din Citroën.
 • Boohoo student.
 • Alpacka Wikipedia.
 • Chipotle paste co op.
 • Nolvik Hotell Konferens.
 • Blåmärken leukemi bilder.
 • P4 Väst låtlista.
 • Hotels com ägare.
 • Clementine poppy de vere drummond gudrun schiffer.
 • Thon hotel arena lillestrøm kart.
 • Exempel på konstruktiv feedback.
 • X Factor judges houses.
 • Mein Gestüt Ein Leben für die Pferde PC.
 • Skoda Karoq seating capacity.
 • Brooklyn Wyatt girlfriend 2020.
 • Greenfeemedlemskap VÄSTRA götaland.
 • 50 Plus Treff Erfahrung.
 • Shinki.
 • Sasha Obama height.
 • Markiplier wife.
 • Fence ffxiv.
 • Renovera skinnsoffa.
 • Fallmoran historia.
 • Utträde ur Odd Fellow.
 • Happy birthday Steam comment.